Staatsbosbeheer schrapt alle excursies tot 11 november

Lelystad - Woensdag vond voorlopig de laatste excursie van Staatsbosbeheer plaats in het Hollandse Hout bij Lelystad. Tot en met 11 november worden er geen excursies meer gegeven in verband met de verscherpte coronamaatregelen.

'De maatregelen beogen minder contactmomenten, waardoor kans op elkaar te besmetten minder makkelijk wordt', licht boswachter Jody Bennink toe. 'Hoe het na 11 november verder gaat moeten we natuurlijk afwachten'.

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere dicht

Voor Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere betekent dit voorlopige sluiting. Daar was al beperkte toegang vanwege werkzaamheden. Zij hopen op 31 oktober weer open te gaan met een Take-Away service.

Buitencentrum Oostvaardersplassen blijft open

Buitencentrum Oostvaardersplassen blijft open, maar de horeca is gesloten. Er kan wel gebruik gemaakt worden van de Take Away service. Bezoekers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Met inachtneming van de coronaregels kan in het natuurgebied gewandeld en gefietst worden.

Vogelkijkhutten

In de meeste vogelkijkhutten kunnen maximaal 3 personen tegelijk aanwezig zijn. In de overdekte vogelkijkhutten geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.