Bestuurder scootmobiel raakt gewond bij aanrijding op 'gevaarlijke oversteek' in Kempenaar

Lelystad - Een bestuurder van een scootmobiel is vrijdagochtend rond 10.19 uur gewond geraakt nadat hij op de fietsoversteek ter hoogte van de benzinestations in de Kempenaar in Lelystad werd aangetikt door een auto.

De oudere automobilist remde te laat en tikte de scootmobiel aan. De bestuurder van de scootmobiel kwam hierdoor ten val en raakte gewond.

Het slachtoffer is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel en ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Onveilige oversteek

De fietsoversteek waar het ongeval plaatsvond wordt door inwoners van Lelystad, door gebrek aan overzicht, als onveilig aangemerkt. Een afvaardiging van de gemeenteraad bekeek hier onlangs, tijdens een fietstocht door de stad, de situatie ter plekke. 'Vanaf de benzinestations vinden ze het nog wel overzichtelijk, maar vanuit de woonwijk wordt dit punt als gevaarlijk ervaren. Automobilisten zien fietsers niet goed aankomen'.

Overmatige bebording

De raadsleden vonden dat er foutieve, of in ieder geval overmatige bebording aanwezig is. Ze konden zich voorstellen dat het voor fietsers, die dit punt binnen enkele seconden passeren, onduidelijk is welke regels gelden. Zo was er een discussie of iets nu wel of geen woonerf is en zo ja, tot welk punt. Een groot deel van de aanwezige raadsleden vond ook dat er verlichting ontbrak en de dichte begroeiing een groot deel van het overzicht ontnam. Ze zien meer verlichting als mogelijke oplossing, ook een verkeersdrempel is eventueel een goede toevoeging. De raadsleden adviseren het bebordingsplan opnieuw te bekijken en mogelijk aan te passen.