FlevoMeer Bibliotheek start AfhaalBieb weer op

Lelystad - Door het succes van de AfhaalBieb tijdens de intelligente lockdown van het voorjaar heeft FlevoMeer Bibliotheek besloten deze weer te starten nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt.

Leden vanaf achttien jaar kunnen weer een boekenpakket aanvragen en ophalen in de bibliotheek. Doordat de bibliotheek ook gewoon open blijft is de nieuwe versie van de AfhaalBieb minder uitgebreid zijn.

Risicodoelgroep

Volwassen leden die de drukte graag willen vermijden, in de risicodoelgroep vallen of veel met de risicodoelgroep in contact komen, kunnen weer een aanvraag doen bij de AfhaalBieb. Na twee werkdagen staat de tas klaar om opgehaald te worden. Hier wordt geen aparte ophaalafspraak meer voor gemaakt. Leden hebben de keus uit een verrassingspakket, maar kunnen ook een voorkeur voor een genre doorgeven. Het leespakket is aan te vragen via de website van Flevomeer Bibliotheek.

Als extra service kunnen leden ook telefonisch een boekentas aanvragen. Tijdens openingstijden (met uitzondering van de uren zonder personeel) kan er gebeld worden met de lokale bibliotheek.

Reserveren is niet mogelijk

Het reserveren van titels is bij de AfhaalBieb niet mogelijk. Wel kunnen leden via het huidige reserveersysteem titels aanvragen. Deze staan klaar in de reserveringskast en kunnen opgehaald worden nadat er een afhaalbericht is ontvangen.

Het afhalen van de boekenbestellingen start op maandag 19 oktober. De bibliotheek zorgt ervoor dat de boeken al op de juiste pas zijn uitgeleend. De klant hoeft zelf niets te doen. Uiteraard werkt de bibliotheek volgens de voorschriften van het RIVM. Het afhalen van boeken wordt veilig georganiseerd, voor bezoekers en medewerkers.