Slagerij & Poelier Aribi zet traditie van Koos van Rijn voort

Lelystad - 'Wij willen ook meer dan 40 jaar een succesvolle zaak runnen, net als Koos', lachen Abdessattar Aribi en Sarah Gharzoul. Morgen is de officiële opening van slagerij Aribi, op de locatie waar tot eind juni poelier Koos van Rijn gevestigd was.

‘We huren niet alleen het pand van Koos, maar nemen ook zijn assortiment over.’

Schat aan kennis

Abdessattar heeft al jaren de droom om eigen baas te zijn, het liefst als slager. Samen met zijn vrouw Sarah bekeek hij talloze panden in Lelystad. ‘Het viel nog niet mee om de juiste locatie te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij Koos terecht. We zijn daar heel blij mee, want je neemt niet alleen een al ingerichte zaak over, maar Koos leert mij ook nog eens de fijne kneepjes van het poeliersvak. De schnitzels, de rollades, de kruiden en de bereidingswijze: eigenlijk draagt hij zijn hele schat aan kennis aan mij over.’

Ook Sarah is regelmatig in de winkel te vinden, met name in de avonden en weekenden.

Halal

Koos en Joke van Rijn sloten eind juni dit jaar de deuren van hun poelierszaak aan de Munstraat, na 42 succesvolle jaren. ‘De zaak is dus 3 maanden gesloten geweest’, zegt Sarah, ‘maar iedereen is nu weer van harte welkom!’

Uitgebreid aanbod

Het aanbod in de winkel is uitgebreid met lams-, kalfs- en rundvlees, kruiden en marinades. Ook zijn alle producten nu halal, maar verder is alles hetzelfde gebleven. ‘We zijn er voor iedereen.’ Voor kerst zal er ook weer wild verkrijgbaar zijn, en kunnen mensen als vanouds kalkoen bestellen. Het stel wil in de toekomst het assortiment verder uitbreiden, bijvoorbeeld met broodjes en een uitgebreid aanbod aan kruiden.

Officiële opening

Op donderdag 15 oktober is de officiële opening van Slagerij & Poelier Aribi, aan de Munstraat 145. ‘We hebben die dag aantrekkelijke acties en bovendien staan er lekkere dingen om te proeven klaar voor iedereen.’ De winkel is die dag geopend van 10 tot 21 uur.

Facebook: Slagerij & Poelier Aribi