McCain Foods breidt uit in Lelystad

Lelystad - McCain Foods heeft maandag de eerste heipaal geslagen voor een uitbreiding van de productiefaciliteit in Lelystad. Het gaat om een vergroting van de lijncapaciteit met 33 procent en een aanzienlijke investering van 65 miljoen euro om de upgrade van de fabriek te realiseren.

McCain Foods betrad de Europese en Nederlandse markt met de acquisitie van de eerste fabriek in Lewedorp, Zeeland, in 1973, en breidde in 1991 uit met de acquisitie van de fabriek in Lelystad. De uitbreiding stelt McCain in staat om te voldoen aan de marktvraag en verhoogt de lokale werkgelegenheid, terwijl de efficiëntie van de productie verbeterd wordt met een continue focus op veiligheid van mensen en voedselveiligheid.

'Deze uitbreiding biedt een stabiele toekomst voor de 250 medewerkers in Lelystad', zegt Luc Geurts, Plant Manager Lelystad. 'In een jaar met veel onzekerheid zijn wij ontzettend blij te zien dat McCain in de lange termijn investeert en daarmee ook een stabiele basis legt voor onze toekomst. Onze medewerkers zijn essentieel en vormen de ruggengraat van McCain en we zijn hen erg dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid in deze uitdagende tijden. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent om bij McCain te komen werken, aangezien we niet alleen investeren in een grotere fabriek en continue verbetering, maar ook in de toekomst van ons personeel en in toekomstige medewerkers'.

McCain zet zich in om producten van hoge kwaliteit te produceren met zo weinig mogelijk impact op het milieu. Bij de uitbreiding van de lijn ligt een sterke focus op duurzame energiebronnen. De verwachte energiebesparing is ongeveer 15 procent. McCain doet verder onderzoek naar mogelijkheden om de CO2-uitstoot te verminderen om bij te dragen aan de vooruitstrevende ambities van de organisatie op gebied van
duurzaamheid.

De verwachting is om de renovatie in februari 2022 af te ronden. De renovatie zal gedurende de bouwperiode werk bieden aan nog eens 150 personen.