Lelystad krijgt nieuwe 'drive-through' corona-teststraat aan Stationsbalkon Noord

Lelystad - Naar verwachting is medio oktober de nieuwe corona-teststraat operationeel op Stationsbalkon Noord (het evenemententerrein naast het spoor) in Lelystad.

De nieuwe coronatest-straat komt in een tent en wordt opgezet als een drive-through, dit betekent dat de test via het autoraam snel en veilig uitgevoerd wordt. Ook kan men per fiets, lopend en per scootmobiel door de teststraat.

De locatie van de nieuwe teststraat is centraal gelegen is dus ook geschikt voor mensen zonder auto. Ook voor het personeel van de GGD is deze nieuwe locatie een vooruitgang: de teststraat heeft alle benodigde faciliteiten, inclusief verwarming. Dagelijks kunnen hier 250 personen worden getest.

Verhuizing was noodzakelijk

De coronatest-straat in de oude brandweerkazerne aan de Schroefstraat beschikte over twee testlijnen en er was geen ruimte om meer testlijnen op te zetten. Ook bood de brandweerkazerne minder mogelijkheden om in te werken tijdens de komende herfst- en wintermaanden. GGD Flevoland heeft het gewaardeerd dat gebruik gemaakt kon worden van deze brandweer-locatie.

Een afspraak maken voor een coronatest

Een afspraak voor een coronatest is op twee manieren te maken:

  • Online: via www.coronatest.nl
  • Telefonisch: 0800-1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.