Lezing 'Geborgen in de Polderklei' in bieb

Emmeloord - Stichting Ongeland geeft donderdag 15 oktober een lezing over neergestorte vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezing begint om 20.00 uur.

Een vliegtuigwrak is meer dan alleen een teruggevonden stuk metaal in de grond. Elk wrak kent haar afzonderlijk stukje geschiedenis en eigen verhaal. Tijdens deze lezing worden de verhalen achter de vliegtuigen verteld. De verhalen geven een beeld van de missies die men vloog en wat de bemanningen onderweg meemaakten, voordat hun vlucht in de golven van het IJsselmeer of in de woeste rietlanden van de Noordoostpolder eindigde.

Stichting Ongeland

Stichting Ongeland probeert dit deel van de oorlog te belichten, en de herinnering aan wat onze bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog voor ons hebben betekend levend te houden. Dit doet zij door middel van het plaatsen van crashpalen, het geven van lezingen op school en de uitgave van het boek ‘Geborgen in de Polderklei – Airmen van de Zuiderzee’.

Historische dag

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Ook in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder duiken we dieper in onze geschiedenis, samen met onze partners Stichting Vrienden van Schokland, Stichting Canon De Noordoostpolder en het Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder. De organisaties houden op zaterdag 24 oktober een historische dag.

Kaarten voor deze lezing zijn gratis, maar dienen vooraf gereserveerd te worden. Kaarten zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie.