GT Mobility houdt open dagen

Dronten - GT Mobility aan de Houtwijk 49 in Dronten houdt woensdag 7, donderdag 8, vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober open dagen. Hier kan onder meer een proefrit worden gemaakt met de nieuwe Ligier JS60 brommobiel.

‘Die wordt wel de SUV onder de brommobielen genoemd,’ aldus Arjan Huisman van GT Mobility.

GT Mobility bestaat sinds 2018 en sinds 1 juli 2019 is het bedrijf officieel dealer van de brommobiel-merken Ligier en Microcar. Bezoekers kunnen tijdens de open dagen kennis maken met de merken. ‘We hebben de producten op voorraad en we hebben extra producten ingeslagen.’ De open dagen zijn onderdeel van de demonstratiedagen die Ligier en Microcar houden. Jan van de Grift en Arjan Huisman zijn er trots op dat het nieuwste model van Ligier beschikbaar is tijdens de open dagen en dat mensen er een proefrit op kunnen maken. Van de Grift: ‘Met brommobielen ben je niet meer afhankelijk van het weer. Ook als het regent kun je de deur uit zonder nat te worden.’ Huisman vult aan dat ook senioren die hun BE-rijbewijs door een medische keuring zijn kwijtgeraakt in een brommobiel kunnen rijden.

'Brommobielen lijken steeds meer op gewone auto's'

Ligier is een voormalig Frans automerk en voormalig Formule 1-team. Het bedrijf heeft zich helemaal gespecialiseerd in brommobielen. Het bedrijf neemt dit zeer serieus. Van de Grift: ‘Brommobielen lijken steeds meer op gewone auto’s. Ze zijn tegenwoordig zelfs uitgerust met airco, een achteruitrijcamera en een audio-installatie.’

Gevraagd naar het verschil tussen Ligier en Microcar laat Van de Grift weten dat Ligier sportiever en erg comfortabel is, terwijl Microcar iets degelijker is een hogere instap heeft. Overigens is het wel zo dat de Ligier JS60 ook beschikt over een hogere instap dan eerdere modellen van Ligier, vult Huisman aan.

Rijden in een brommobiel mag al vanaf 16 jaar. Je hebt alleen een brommerrijbewijs nodig.

Naast nieuwe brommobielen verkoopt GT Mobility ook occasions, nieuwe en gebruikte scootmobielen, rolstoelen en rollators.

Het is bij GT Mobility mogelijk om vervoermiddelen te leasen. Ook tijdelijke huur van scootmobielen of rolstoelen is bespreekbaar.

Meer informatie is te vinden op de website van GT Mobility.