De archiefkast blijft onmisbaar

Aangeboden door: albeka.nl

Geen kantoor zonder archiefkast. Is dat nog wel van deze tijd nu we vooral online communiceren en archiveren? Zeker!

We werken tegenwoordig in veel branches vooral online. Collega’s en klanten worden gemaild of geappt, bestellingen worden online gedaan. Dat is snel en efficiënt. Tegelijkertijd is er ook behoefte aan faciliteiten die er voor zorgen dat het offline gedeelte, zoals het papieren archief en tekeningen, structureel en veilig kunnen worden opborgen.

Waar laten we het papieren archief?

Bovendien blijken niet alle bedrijfsgerelateerde opdrachten online plaats te vinden. Nog altijd zijn er dossiers op te bergen en vragen bouwtekeningen ook offline de aandacht. Bovendien is er vaak een flink papieren archief aanwezig.

In veel bedrijven versloft op afdelingen het papieren archief vanwege de onmogelijkheid om deze voor de toekomst veilig te stellen en goed en gestructureerd op te bergen. Toch zijn daar goede mogelijkheden voor, of het nu gaat om hangmappen of liggende dossiers. Een kast in het juiste formaat en met de juiste mogelijkheden om offline-producten goed op te bergen is dan noodzakelijk.

In menig kantoor blijft die behoefte aan archiefkasten om structuur aan te brengen in de wereld van de dossiers. Van draaideurkasten tot aan roldeurkasten. Archief dient veilig en gestructureerd opgeborgen te kunnen worden.

Het belang van brandveilige kasten

Naast de ‘gewone’ archiefkasten zijn brand- en braakkasten op veel kantoren een must have. Belangrijke stukken en dossiers dienen veilig opgeborgen te kunnen worden en het is niet altijd mogelijk of zelfs een goed idee dat online toe doen. Bij brand blijven op deze manier gegevens goed bewaard.

Bedrijfsgegevens beschermen tegen hackers

Tegenwoordig is het hacken van een bedrijfsgegevens aan de orde van de dag. Hackers breken gemakkelijk in een bedrijfssysteem in en kunnen daar vervolgens mee doen wat ze willen. Jaren terug was het schering en inslag om vervolgens aandelenkoersen te beïnvloeden.

Het offline veilig opbergen van bedrijfsgegevens en dossiers in een brand- of braakkast is dan een beter idee. Het is belangrijk bij de inzet van zo’n kast goed te kijken naar de mate van brandwerendheid en of de kast goed bestand is tegen inbraak.