Vijf voordelen van een goede akoestiek op kantoor

Aangeboden door: WallStars.nl

De akoestiek in een kantoor is een erg belangrijk aspect om comfortabel te kunnen werken. Werk je ergens waar dat goed geregeld is dan komt dat de werksfeer ten goede. Ook zijn medewerkers een stuk productiever. Hieronder lees je nog meer voordelen van een goede akoestiek op kantoor.

1. Minder ziekteverzuim en stress

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat als je werkt in een omgeving waar het met de akoestiek slecht gesteld is, het ziekteverzuim en het niveau van stress veel hoger ligt. Dat komt door sterke omgevingsgeluiden. Van langdurige stress wordt je ziek. Met een goede akoestiek kan je de stress verlagen en daarmee ook het ziekteverzuim.

2. Hogere productiviteit

Heb je te maken met geluidsoverlast dan leidt dat behoorlijk af. Zit je bijna tegen een deadline aan dan is irritatie het laatste wat je kunt gebruiken. In een goede akoestische ruimte kun je je helemaal focussen. Een betere concentratie betekent automatisch ook meer productiviteit. Wanneer je niet telkens uit je werk wordt gehaald door omgevingsgeluiden krijg je veel meer werk gedaan. Dat komt omdat je je veel beter kan focussen.

3. Goede werksfeer

Wanneer je constant afgeleid wordt door druk telefonerende collega’s is dat niet bevorderlijk voor de werksfeer. Het leidt tot irritaties naar elkaar toe. Wanneer je de akoestiek verbeteren gaat in het kantoor zal je merken dat de sfeer onderling een stuk beter wordt. Plezier in het werk is belangrijk. En dat krijg je niet alleen door het ophangen van een oude meesters schilderij.

4. Meer rust

Omdat het geluid met een goede akoestiek minder weerkaatst heb je bijna geen last van nagalm. Door scheidingswanden, kasten en panelen te gebruiken krijg je meer rust op kantoor. Niet geheel onbelangrijk, want eveneens een rustige omgeving leidt tot meer productiviteit op de werkvloer.

5. Minder vermoeiend

Door harde geluiden zijn je hersenen de hele dag bezig om de geluiden weg te filteren. Denk aan een luidruchtige collega aan de telefoon of iemand die voor alle collega’s koffie haalt. Omdat je hersenen constant bezig zijn met al die geluiden wordt je erg moe. Wanneer je in een kantoor werkt zonder harde omgevingsgeluiden heeft dat als voordeel dat je hersenen meer rust krijgen. En dat betekent dat je minder moe bent na een kantoordag.