Mechanica en radertjes op Vrijdag Blijdag

Swifterbant - Hoe zorg je ervoor dat iets gaat bewegen? De TechChicks gaan die vraag vrijdag 2 oktober beantwoorden tijdens Vrijdag Blijdag in de FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant.

Met mechanica en radertjes zetten de deelnemers aan deze Vrijdag Blijdag iets in beweging en ze mogen zelf helemaal ontdekken hoe en wat ze in beweging zetten. Gratis kaartje downloaden kan op de website www.flevomeerbibliotheek.nl.

De TechChicks zijn vaste gezichten bij de FlevoMeer Bibliotheek. Zij geven allerlei workshops over nieuwe technologie voor kinderen, zoals ‘Je naam in kleurcode’ en ‘Kriebelbeestjes maken’, terwijl ze ook aan de slag gaan met 3D-pennen. Dit alles met het oog op duurzaamheid. ‘Techniek is leuk voor jongens én voor meisjes,’ stellen de TechChicks. En het is helemaal niet moeilijk. ‘Gewoon doen, iedereen kan het.’

Iedere eerste vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.

Kaarten voor Vrijdag Blijdag zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie. Wegens de huidige coronamaatregelen is reserveren verplicht.