JOVD Flevoland: 'VVD, vergeten jullie de Noordoostpolder niet?'

Lelystad - De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) Flevoland is teleurgesteld in de uitspraak op Instagram van de VVD Flevoland waarin zij aangeven dat de IJmeerverbinding voor hen op nummer één staat. Volgens de Flevolandse jongeren verdient ook de Lelylijn aandacht, net zoals de gemeenteraad in de Noordoostpolder in april unaniem vroeg.

Een treinverbinding die de Noordoostpolder verbindt met de randstad en het Noorden, vergroot de leefbaarheid en bereikbaarheid van de polder, stellen de jonge liberalen. 'Veel jongeren trekken nu weg als ze gaan studeren, want thuis blijven wonen is met de slechte bereikbaarheid geen optie. Wij willen niet dat de Noordoostpolder vergrijst en later misschien leegloopt', vertelt Erik Sjoers, voorzitter van de JOVD Flevoland. Vanuit Emmeloord rijdt in de spits twee keer per uur een bus richting Lelystad. Almere heeft daarentegen tien keer per uur een treinverbinding met Amsterdam.

Sjoers: 'Begrijp ons niet verkeerd, dat verschil is logisch als je kijkt naar inwoneraantallen en het aantal forensen. Maar de Lelylijn dient meer doelen dan alleen een station in Emmeloord; ook het noorden van het land en internationale treinen hebben baat bij een goed netwerk'. De reistijd Groningen-Schiphol zou met ongeveer 40 minuten afnemen.

De jonge liberalen sluiten af met een oproep aan de VVD Flevoland: 'Laten we inderdaad inspelen op de behoeften van een groeiend Almere, maar tegelijkertijd de rest van de pprovincie niet vergeten'.