Alexander Broussard speelt Billy Joel in Corneel

Lelystad - Alexander Broussard leidt het publiek in poppodium Corneel vrijdag 16 oktober in twee boeiende, intieme solovoorstellingen door de opmerkelijke carrière van muzieklegende Billy Joel.

Dit doet hij op zijn eigen unieke en gepassioneerde wijze: aan de hand van de mooiste liedjes van de grootmeester vertelt Alexander over de moeilijke beginjaren, de grote successen, de hoogtepunten en dieptepunten, de vrouwen en het onwaarschijnlijke vakmanschap van Billy Joel.

‘Must-see’ voor de fan

Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start bij de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met The Billy Joel Experience, Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres en vele anderen, is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast. De optredens zijn een ‘must-see’ voor de fan en een openbaring voor de liefhebber. Alexander Broussard zal in 2021 terugkeren naar Corneel met de show ‘The Billy Joel Experience’, samen met de band ‘003’.

Stuk voor stuk klassiekers

De liedjes van Billy Joel behoeven eigenlijk geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de meezinger ‘Pianoman’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘She’s Always A Woman’ of lekkere pop zoals ‘Uptown Girl’. Stuk voor stuk klassiekers.

In verband met de coronamaatregelen werkt Corneel met een beperkte capaciteit en een ander protocol dan gebruikelijk. Hierom is ervoor gekozen om het concert twee keer op één avond te organiseren. Zo zorgt het poppodium ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers op een zo hygiënisch mogelijke manier, volgens de richtlijnen van het RIVM, kunnen genieten van live-muziek.

Tickets voor ‘Alexander Broussard speelt Billy Joel’ zijn te koop op de website van Corneel.