Eerste woningen Havenkade Dronten een feit

Dronten - De eerste woningen van de compleet gasloze wijk in Dronten zijn woensdag officieel afgeleverd. In opdracht van Amvest heeft Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, in de Havenkade 31 eengezinswoningen in het middensegment gerealiseerd.

Op een verantwoorde maar toch feestelijke manier zijn de woningen door middel van een grote sleutel symbolisch aan Amvest overgedragen. Ton van Amerongen, wethouder van de Gemeente Dronten, Rick Kalksma, acquisitiemanager van Amvest en Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen leverden allemaal een bijdrage aan het programma.

Fijn Wonen in Dronten

Begin dit jaar is er gestart met de bouw van deze woningen en nu al kunnen de nieuwe bewoners hun intrede nemen. De in totaal 31 stoere eengezinswoningen zijn verdeeld over vijf woonblokken, met elk een eigen kleurstelling en allemaal gerealiseerd onder architectuur van De Zwarte Hond. ‘Het zijn ruime woningen die staan als een huis en helemaal voldoen aan de eisen en wensen van de huurders’, aldus Rick Kalksma.

Klaar voor de toekomst

De woningen zijn compleet en energiezuinig, dus ‘klaar voor de toekomst’. De woningen hebben twee verdiepingen met een vaste trap naar de tweede verdieping. Daarnaast zijn de woningen nul-op-de-meter, wat inhoudt dat de woningen evenveel (of zelfs meer) energie opwekken dan dat ze verbruiken. De woningen zijn volledig elektrisch (gasloos) en worden verwarmd door een warmtepomp. Voor de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen. En dat is fijn voor iedereen! Menso Oosting: ‘Ik ben trots op de bijdrage van Fijn Wonen aan de eerste, complete gasloze wijk van Dronten. De bewoners gaan hier zeker fijn wonen.’ 

Een goede aanvulling

Project Havenkade is een prachtige aanvulling op het bestaand gebied. En Dronten is in trek! Vanuit de wijde omgeving is er namelijk belangstelling om in Dronten te wonen. De trotse, eerste bewoners van deze nieuwe woonwijk zijn zeker niet de laatste. Van Wijnen realiseert hier in totaal 113 duurzame koopwoningen (www.wonenaanhavenkade.nl). De eerste fase hiervan staat inmiddels in de verkoop. ‘Het is mooi om te zien dat Dronten steeds duurzamer wordt door de bouw van deze nieuwe woningen’ aldus Ton van Amerongen.