Vrijwilligers van De Luisterlijn gewaardeerd met Boegbeeldje

Lelystad - De Luisterlijn afdeling Lelystad heeft dinsdag het Boegbeeldje in ontvangst genomen. Zij hebben dit gedaan namens alle vrijwilligers. Het Boegbeeldje wordt door LelystadDoet uitgereikt als blijk van waardering voor vrijwillige inzet. LelystadDoet is onderdeel van Welzijn Lelystad.

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Per jaar zijn dit zo´n 645.036 gesprekken, met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten. In de afgelopen periode waarin Covid-19 de kop op stak en voor iedereen het dagelijkse leven er anders uit zag, hebben de vrijwilligers van De Luisterlijn het drukker gehad dan ooit.

Een blijk van waardering

Vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers maken onlosmakelijk deel uit van de Lelystadse samenleving. Ze zijn onmisbaar en van onschatbare waarde. LelystadDoet reikt regelmatig het boegbeeldje uit aan een vrijwilligersorganisatie. Dit als blijk van waardering.

Het aandragen van organisaties of initiatieven voor een Boegbeeldje kan door een mail te sturen naar lelystaddoet@welzijnlelystad.nl. Kijk voor meer informatie op de website van LelystadDoet.