Verzorgers voor dierenweide Coloriet De Regenboog gezocht

Dronten - Veel mensen weten niet dat bij Coloriet De Regenboog in Dronten een dierenweide is. Deze heeft een belangrijke functie voor de bewoners van het woonzorgcentrum. 'Wij zoeken nieuwe vrijwilligers die de dieren willen verzorgen', aldus vrijwilligerscoördinator Saskia Fack.

'Het is bijna Dierendag. Ik hoop dat we dan het team versterkt hebben'. De kippen, duiven, konijnen en geiten worden nu verzorgd door Willem, Marcel en Marjan. En er is ook een volière met parkieten.

De vrijwilligers dragen ook bij aan het welzijn van de bewoners. 'De dieren zijn heel toegankelijk. De ouderen komen de dieren aaien en een broodje geven. Dat maakt verhalen los over vroeger'.

Voor wie nog kan lopen is het goed om in beweging te blijven en de dieren werken uitnodigend. Familieleden of bezoekvrijwilligers nemen bewoners graag mee voor een wandeling door de binnentuin. In het prieel bij de dierenweide kunnen ze een kopje thee drinken, of na afloop nog een praatje maken op het wijkplein met wat lekkers. De bewoners maken graag een praatje met de dierenverzorgers. 

Saskia Fack nodigt belangstellenden graag uit om een keer te komen kijken. 'Draai gerust eens mee. We werken met een rooster waarbij de dagen en tijden in overleg zijn. Misschien is dit een leuke manier om wat te betekenen voor de ouderen in Dronten'.

Meer informatie over vrijwilligerswerk: s.fack@coloriet.nl of bel via de receptie 0321-385800.