Falcons bindt ook Wijck Lions aan de zegekar

Wijk bij Duurstede - Falcons is de laatste weken flink op dreef. De Lelystadse honkballers boekten zondag in Wijk bij Duurstede de vierde overwinning op rij. Wijck Lions werd met 6-17 verslagen.

De mannen uit Lelystad begonnen als gasten aan slag en scoorden gelijk drie punten, wat de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt ook deed.

De tweede slagbeurt van Falcons leverde vier punten op tegen geen van de tegenstander die sowieso op drie punten bleef steken tot en met de vierde slagbeurt. Falcons daarentegen wist nog twee punten te scoren, zodat er na vier volledige innings een stand van 3-9 op het scoreblok stond.

In de vijfde slagbeurt scoorden de Lelystedelingen één keer, net als de thuisclub, dus bleef het verschil zes punten.

De zesde slagbeurt voor Falcons leverde, mede door onder andere een homerun van een jeugdlid dat debuteerde bij de grote mannen, twee punten op. De Lelystedelingen liepen daardoor uit naar een score van 4-12.

In de zevende slagbeurt kreeg Falcons door een tweede homerun er weer een punt bij tegen twee punten van Wijck Lions: 6-13.

Falcons wist ook de achtste slagbeurt goed te benutten door nog vier punten te scoren terwijl de thuisclub hier niet in slaagde.

De wedstrijd was dus na acht volledige innings afgelopen aangezien het verschil tien punten was in het voordeel van de Lelystedelingen, eindstand 6-17.

Falcons speelt komende zondag om 14.00 uur thuis tegen WSB uit Apeldoorn.