Erben Wennemars verricht sportieve aftrap campagne 'Lelystad drinkt water!'

Lelystad - Oud-schaatser Erben Wennemars en wethouder Jack Schoone renden vrijdag de Daily Mile met kinderen van openbare basisschool De Finnjol in Lelystad. Dit deden ze nadat Druppie, de mascotte van de campagne 'Lelystad drinkt water!', het startschot gaf.

Even daarvoor gaf de wethouder het drankenbord ‘Hoeveel suiker zit erin?’ aan Petra Wout, coördinator Gezonde School. Na afloop kregen alle kinderen een bidon met water en een stuk fruit. 

Campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en Daily Mile

De campagne ‘Lelystad drinkt water!’ vindt plaats van 18 tot en met 27 september en valt samen met de Nationale Sportweek. In deze week doen diverse basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming en gedrag van kinderen.

'Sport maakt dorstig en water is de beste dorstlesser. Ik ben er dan ook trots op dat veel partijen in onze stad samenwerken aan een gezonde leefstijl en een gezonde buurt', aldus wethouder Jack Schoone. 

Water is gezond, gemakkelijk en goedkoop

JOGG Lelystad is verheugd dat zoveel Lelystadse organisaties tijdens de campagneweek aandacht vragen voor het drinken van water. Inwoners die deze week een bezoek brengen aan Sportbedrijf Lelystad, GO! Kinderopvang, Scholengemeenschap Lelystad, Icare, KernGezond, Gezonde Wijkaanpak, Welzijn Lelystad, diverse basisscholen, Flevomeer Bibliotheek, de Limonade Brigade, gemeente Lelystad en GGD Flevoland worden op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.

Lelystad JOGG-gemeente

Sinds 2018 is Lelystad een JOGG-gemeente. Onder aanvoering van de JOGG-regisseur zetten partijen zich met elkaar in voor een gezonde omgeving voor jongeren. Dagelijks bewegen, gezond eten, water drinken en voldoende slapen wordt met JOGG de norm voor jongeren. Met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en de Daily Mile wil JOGG Lelystad, samen met andere partijen en gemeente Lelystad, zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan. 

Meer informatie op: www.lelystad.nl/jogg