Informatiedag veilig fietsen met een e-bike

Biddinghuizen - Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de ANWB houden op 25 september in samenwerking met de gemeente Dronten een informatiedag over veilig fietsen met een e-bike. De informatiedag vindt plaats bij Het Koetshuis in Biddinghuizen en begint om 12.45 uur.

Het doel van deze dag is gebruikers van elektrische fietsen beter voor te bereiden op complexe situatie in het verkeer en daarmee voorkomen dat er ongevallen plaatsvinden door vaak een te hoge snelheid voor deze groep gebruikers in het drukke verkeer.

Het programma bestaat uit: fietstheorie waarin men wordt geïnformeerd over de verkeersregels en de wijzigingen daarvan, een fietsparcours uitgezet op het plein bij Het Koetshuis en een dorpsrit met de E-bike. Ook geeft een fietsenmaker uitleg over zowel de techniek als het gebruik in het verkeer van verschillende soorten e-bikes.

Er is plek voor maximaal 25 deelnemers, die hun eigen e-bike moeten meenemen. Deelname aan deze dag is voor eigen risico.

Aanmelden kan alleen via de website VVN Dronten of via het e-mailadres dronten@vvnregio.nl met daarin de vermelding van: locatie, naam, e-mailadres en telefoonnummer (in verband met de eisen vanuit het RIVM).