Roeivereniging Dronten houdt open dagen op nieuwe locatie

Dronten - Roeivereniging Dronten 2017 houdt op zaterdag 25 en zondag 26 september open dagen op de nieuwe locatie aan De Reest 5 aan de Lage Vaart achter de gemeentewerf in Dronten.

Roeien is een sport waarbij met behulp van riemen een boot vooruit gestuwd wordt. Roeien onderscheidt zich van kanoën omdat de roeiers tegengesteld aan de vaarrichting kijken. Ook levert de boot het draaipunt voor de roeiriem, terwijl bij kanoën de peddel geen verbinding met de boot heeft. Daarnaast komt de kracht bij roeien vooral uit de benen, waar deze bij kanoën uit de armen komt.

Als sport kan roeien individueel of in ploegverband beoefend worden. Er is een aantal verschillende disciplines bij het roeien. In de skiff, een boot voor één persoon, wordt er altijd geroeid met twee riemen. Bij boten met twee of meer roeiers zijn er twee mogelijkheden. Of iedere roeier heeft één riem (boordroeien) of iedere roeier heeft twee riemen (scullen).

Tijdens de open dagen kan men van 13.00 tot 17.00 uur kennismaken met de vereniging of een proefles roeien in een roeiboot op de Lage Vaart.

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina van Roeivereniging Dronten '17.