Tweetal slaat op de vlucht na ongeval met bestelauto op A6

Nagele - Een bestelauto belandde vanochtend bij een eenzijdig ongeval op de A6 tussen Nagele en Emmeloord op z'n kant in de middenberm. Twee van de drie inzittenden gingen er na het ongeval vandoor.

De bestelauto raakte rond 07.00 uur door nog onbekende oorzaak van de weg. Het voertuig botste tegen de vangrail in de middenberm waarna het op z'n kant tot stilstand kwam. De politie, brandweer en de ambulancedienst kwamen na de melding met spoed ter plaatse.

Twee inzittenden vluchten

Volgens een woordvoerder van de politie zaten er drie mannen in de bestelauto. Twee van hen zijn na het ongeval gevlucht richting het tankstation en de parkeerplaats aan de andere kant van de snelweg. De andere inzittende meldde zich direct bij de agenten.

De politie startte een zoekactie naar het gevluchte tweetal. De bosjes en de omgeving werden afgespeurd. Al snel werden de twee mannen gevonden in de struiken bij de parkeerplaats. De ook opgeroepen politiehelikopter hoefde uiteindelijk niet meer mee te zoeken.

De twee mannen bleken bij het ongeluk gewond te zijn geraakt en zijn ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog waarom de twee inzittenden op de vlucht sloegen.

Snelweg even afgesloten

Vanwege het ongeval werd er tijdelijk een verkeersstop gehouden waardoor de snelweg even afgesloten was en de hulpverleners veilig konden werken. Na ongeveer een half uur werd de weg weer vrijgegeven. De inmiddels ontstane file loste hierna snel op.

De zwaar beschadigde bestelauto is door een berger afgesleept. De beschadigde vangrail zal later vanochtend worden vervangen, aldus Rijkswaterstaat.