Verdachte TBS'er aangehouden na zedenmisdrijf in Lelystad

Lelystad - In verband met een zedenmisdrijf in Lelystad, waarvan een 51-jarige vrouw uit Lelystad het slachtoffer werd, vond maandagavond een grote zoekactie plaats in de omgeving van de Torenvalkweg en andere locaties in Lelystad. Uiteindelijk kon de 37-jarige verdachte worden aangehouden.

Het slachtoffer fietste rond 16.45 uur door de bossen nabij Lelystad. Op haar route passeerde zij diverse wandelaars en hardlopers. Toen zij ter hoogte van de Torenvalkweg nabij de Oostvaardersplassen even pauzeerde, werd zij plotseling door een man overvallen en seksueel misbruikt.

Na het misbruik paktt de man de fiets van het slachtoffer en vertrok in de richting van Lelystad. De vrouw ging te voet verder en wist de politie in te schakelen.

Herkend

De politie startte direct een grote zoekactie naar de verdachte. Naast honden werd hierbij ook een helikopter ingezet zodat er ook op een grotere schaal gezocht kon worden.

37-jarige TBS'er

Burgernet werd ingeschakeld en een alerte burger deed een melding de verdachte wellicht gezien te hebben. Op basis van het signalement van de man, herkende de politie de verdachte als een gesignaleerde 37-jarige man met TBS, die eerder die dag niet teruggekeerd was van zijn verlof uit een TBS-kliniek in Almere.

Verdachte aangehouden

Dinsdag vroeg in de ochtend werd de verdachte op straat herkend door de politie waarna hij op de Larserdreef kon worden aanhouden. De man is direct overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Politoe zoekt extra getuigen

Ondanks dat de verdachte is aangehouden, is de politie op zoek naar extra getuigen. De man heeft het volgende signalement: kort stekelig, grijs haar, blanke huidskleur en rond 1.75 meter lang. Hij droeg die avond een donkerblauw vest van Nike, een spijkerbroek en sportschoenen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.