FC Oldtimers voetballen weer

Dronten - Na een zeer succesvol eerste jaar heeft ASVD FC Oldtimers maandagavond de wekelijkse voetbalavonden hervat.

Deze walking football-avonden zijn bedoeld voor voetballende 55-plussers die graag nog (in aangepaste spelvorm) een balletje willen trappen. De sportavond staat onder verantwoorde begeleiding waarbij plezier en verantwoord sporten passend bij mogelijkheden van de groep centraal staan.

Vrijblijvend meetrainen

Wie eens vrijblijvend wil meetrainen is van 19.00 tot 20.00 uur van harte welkom in sporthal ’t Dok in Dronten. Wie meer informatie wil kan bellen met Wim Bokkers, telefoon: 06-46917712.

ASVD FC Oldtimers staat onder begeleiding van Topfit-fysiotherapeut en gymleraar Marcel Vonk. Hij zorgt elke week voor een gevarieerde training die past bij de leeftijd van de groep.

Door de aangepaste training en de algemene spelregels van walking football wordt overbelasting voorkomen en blijft het team blessurevrij.

Blessures voorkomen

Walking football staat in het teken van het voorkomen van blessures. Zo zijn slidings en (schouder)duwen niet toegestaan. Daarnaast wordt gespeeld op een kwart veld met zes spelers per team zonder keeper.

Het doel is kleiner dan een regulier doel en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De Oldtimers van ASVD hebben ervoor gekozen om in de zaal te spelen zodat de sportomstandigheden altijd ideaal zijn en ze niet gehinderd worden door weersomstandigheden.

De KNVB is de afgelopen jaren zeer actief geweest in het stimuleren van amateurverenigingen om te starten met deze voetbalvorm. Er zijn inmiddels al meer dan 350 initiatieven en competities opgestart.

Sjaak Zwart ambassadeur

De bekende oud-voetballer Sjaak Swart is ambassadeur van walking football in Nederland. En niet zonder succes getuige de vele verenigen die al actief zijn waar ASVD er ook één van is.