Bewegen en ontmoeten tijdens de Nationale Sportweek

Lelystad - De Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september. Het wordt een week waarin iedereen, jong en oud, kan kennismaken met het sport- en beweegaanbod in Lelystad.

Opening Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt op een wel heel bijzondere manier geopend. Op vrijdag 18 september is namelijk ook de kick-off van een tweetal activiteiten van stiching JOGG. Het gaat om de Daily Mile en de campagne ‘Lelystad drinkt water! Gezond, gemakkelijk en goedkoop.’ De scholen die het accent leggen op een gezonde leefstijl openen de Nationale Sportweek. Dat doen ze door met een aantal klassen deel te nemen aan een  bijzondere judoclinic in Sportcentrum De Koploper. Deze wordt verzorgd door ex-topjudoka’s, in samenwerking met onze plaatselijke judovereniging: Judo Vereniging Ijsselmeer.

Weekendprogramma

In de weekenden worden er open dagen, instuiven en sportmiddagen georganiseerd door sportverenigingen en commerciële aanbieders. Het aanbod is heel divers en voor alle leeftijden. Je kunt bijvoorbeeld judoën, golfen, basketballen, trampolinespringen en nog veel meer. Met de Nationale Sportweek willen we iedereen laten zien dat sport en bewegen niet alleen leuk is, maar dat je er ook nieuwe mensen door ontmoet. Daarom is er ook echt voor iedereen iets te doen. Met de fietsroute door de stad bezoek je meerdere verenigingen én maak je ook nog eens kans op schoenen, kleding of sportmaterialen aangeboden door Sportpaleis Almere.

Aanbod doordeweeks

Ook doordeweeks hoef je niet stil te zitten. Zo kun je als volwassene/senior deelnemen  aan een sportdag met onder meer steppen, valpreventie, fitness, judo en yoga. Mensen met een (visuele) beperking kunnen meedoen aan blindenvoetbal, judo, klimmen, zwemmen, roeien, Bewegen op Maat en meer op zaterdag 26 september in De Koploper.

Sponsoren

De Nationale Sportweek wordt mogelijk gemaakt door financiële en materiële ondersteuning van het Postcode Loterij Buurtfonds, de gemeente Lelystad en Sportpaleis Almere. De aanvragen zijn gedaan vanuit Stichting Lelystad Vitaal. De stichting wil een bijdrage leveren aan een vitaal Lelystad met gezonde inwoners. Sport en bewegen wordt ingezet als middel om aandacht te genereren voor sociale binding, talentontwikkeling, participatie, ziekteverzuim en zorg. 

Deelname aan de Nationale Sportweek is gratis. Aanmelden kan via www.sportbedrijf.nl/nationalesportweek.