Falcons boekt overwinning in Houten

Lelystad - Falcons boekte zaterdag een overwinning tegen Houten Dragons. De Lelystadse honkballers wonnen de uitwedstrijd met 6-13.

Falcons miste een aantal spelers door ziekte en werk, maar gelukkig waren drie jongens van HB3 bereid om de eerste paar innings mee te spelen voordat ze met hun eigen team om 17.30 uur in Hoofddorp aan hun wedstrijd begonnen.

De eerste twee innings leverden Falcons een voorsprong van 2 punten op maar de Dragons trokken deze stand in de gelijkmakende derde slagbeurt gelijk naar 2-2.

In de vierde slagbeurt wisten de Falcons weer op voorsprong te komen door 4 punten te scoren. Maar wederom kwam Houten langszij aangezien zij in de gelijkmakende slagbeurt ook 4 punten scoorden, zodat aan het einde van de vijfde inning de stand weer gelijk was: 6-6.

Falcons had na vier innings wat wissels doorgevoerd waaronder de pitcher. Op dat moment was het gedaan met het gespannen spelen en straalden de Lelystedelingen meer rust uit aan slag en in het veld.

Het resultaat was 1 punt in de zesde slagbeurt, 2 punten in de achtste slagbeurt en door onder andere een homerun in de negende slagbeurt nog eens 4 punten. Houten Dragons slaagde er niet meer in te scoren. Zodoende kwam er een eindstand van 6-13 op het scoreblok.

Aankomende zondag spelen de mannen om 14.00 uur thuis tegen de Moorfielders uit Ede.