Corneel houdt zittend dansfeest

Lelystad - Poppodium Corneel in Lelystad houdt zaterdag 12 september ‘Dancing On Your Seat’, een avondvullend evenement waar vier verschillende DJ- en dansconcepten een uur de tijd krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben.

Geen 'normale' dansfeesten

Het poppodium kan sinds het begin van de coronacrisis geen ‘normale’ dansfeesten meer houden, dus is er nu een corona-proof clubavond, volgens de gestelde richtlijnen van het RIVM. Tijdens deze avond mag er wel gedanst worden, maar dan alleen zittend op de stoel.

De avond wordt om 20.30 uur geopend door de Lelystadse urban & hiphop-DJ’s Sander Crama en Niky Hendrix’s, die eerder dit jaar al samen draaiden op de online ‘School’s Out Party’ van het poppodium.

Drum 'n bass

De twee worden afgelost door Joey Macnack, die samen met Mike Richards het duo Black Cadmium vormt en zal de zaal voorzien van de beste Detroit house, techno, afrobeats, breaks en acid-platen. Drum ‘n bass kan op zo’n avond niet ontbreken, daarvoor is DJ D.R.K. geboekt. De avond wordt tot 1.30 uur afgesloten door de lokale DJ’s Mits en DJ Fopps’n van Zwaar Belast, die back-to-back de dikste dubstepplaten aan elkaar mixen. In voorgaande jaren stonden deze DJ’s al vaker in Corneel (en toen nog Underground) met het betere drum ’n’ bass- en dubstep-werk tijdens Zwaar Belast.

Gratis

Dancing On Your Seat is gratis te bezoeken, maar reserveren is wel verplicht. Reserveren doe je door een gratis kaartje voor één of meerdere tijdsblokken te boeken via de website van Corneel. Wie er bij wil zijn moet dit wel snel doen, want er is maar een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

Het poppodium werkt met deze beperkte capaciteit, een strak schema en zitplaatsen om ervoor te zorgen dat iedereen op een zo hygiënisch mogelijke manier en volledig corona-proof verwelkomd kan worden.

Onderdeel van LelyStart

Dancing On Your Seat is onderdeel van het gratis LelyStart Festival. LelyStart is de start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Tijdens dit festival houden het Agora Theater, poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad op 11 en 12 september verschillende activiteiten in het stadshart van Lelystad.

Het volledige programma is te vinden op de website van LelyStart.