Angela Maas en Michel Hofman treden toe tot raad van toezicht Flevoziekenhuis

Almere - Angela Maas en Michel Hofman zijn vandaag toegetreden tot de raad van toezicht van het Flevoziekenhuis in Almere. Jozien Bensing treedt met ingang van vandaag af als lid en vicevoorzitter van de raad van toezicht.

Bensing was vanaf 2012 lid van de raad van toezicht op de portefeuille kwaliteit en veiligheid van zorg.

Angela Maas

Angela Maas is sinds 2012 als hoogleraar Cardiologie voor Vrouwen verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze beschikt over ruime ervaring en vervulde diverse nevenfuncties in de wetenschap, bij beroepsverenigingen en als bestuurder en toezichthouder. Maas gaat zich binnen de raad van toezicht bezighouden met de portefeuille kwaliteit en veiligheid van zorg.

Michel Hofman

Michel Hofman is werkzaam als CIO (directeur Informatie en ICT) bij Isala Klinieken. Hij werkte daarvoor onder andere als CIO in de financiële sector. Hofman is daarnaast sinds 2017 actief als toezichthouder bij het Bevolkingsonderzoek Midden West. Sinds kort is hij tevens toezichthouder in het Bravis ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring met complexe organisatieveranderingen in combinatie met digitalisering en risico management. Hij gaat zich binnen de raad van toezicht richten op de nieuwe portefeuille ICT / digitale zorg.

Met de komst van de twee nieuwe leden bestaat de raad van toezicht van het Flevoziekenhuis uit zes leden. De keuze om de raad van toezicht uit te breiden met de portefeuille ICT / digitale zorg, is gedaan vanwege het grote en toenemende belang van ICT, digitale zorg en eHealth in de ziekenhuiswereld.