Kay van Steenbergen opnieuw tweede

Veldhoven - De 14-jarige motorcoureur Kay van Steenbergen uit Lelystad veroverde zaterdag in Veldhoven een tweede plek in de vierde race om het NK Junior Motorracing. Met nog twee wedstrijden te gaan staat hij tweede in het kampioenschap, op 16 punten achterstand van de nummer 1.

Er waren zaterdag twee kwalificaties en twee races. Van Steenbergen kwalificeerde zich als derde. In de eerste race nam hij gelijk bij de eerste bocht de tweede plek over. Met drie rijders sloegen ze al snel een gat naar de nummer 4.

De Lelystedeling reed vele rondes achter de nummer 1. Beide coureurs zijn aan elkaar gewaagd, maar het lukte Van Steenbergen niet om te passeren. Hij finishte als tweede.

In de tweede race reed Van Steenbergen gelijk weer na de eerste bocht naar de tweede plek. Bij bocht drie stak hij hem nog naast de nummer 1, maar sloot toch aan als tweede. Met z’n tweeën reden ze weg van de rest. Door wat achterblijvers en een foutje van Van Steenbergen raakte hij de aansluiting op de nummer 1 kwijt, maar maar passeerde wel zeer verdiend als tweede de finish.

Met een tweede plek in het dagtotaal staat Van Steenbergen tweede in het kampioenschap, op 16 punten achterstand van de nummer 1.

De volgende race op 12 september vindt plaats in Staphorst.