Motorcoureur Kay van Steenbergen (14) tweede in Assen

Lelystad - Motorcoureur Kay van Steenbergen (14) uit Lelystad is afgelopen weekeinde in Assen tweede geworden in de derde race van het NK Junior Motorracing

Van Steenbergen rijdt in de klasse Yamaha YZF125 Kickstartcup. De Lelystedeling, rijdend met startnummer 12, kwalificeerde zich als derde. Met deze startpositie startte hij de race.

Op een zeer natte baan slaagde Van Steenbergen er na anderhalve ronde in om de koppositie over te nemen. Ondanks de harde regenbui in de laatste ronden kwam hij keurig als eerste over de finish met een voorsprong van ruim 5 seconden.

De tweede race ging van start op een droge baan. De eerste drie rijders, waaronder Van Steenbergen, reden weg van de nummer 4. Het werd een heftige strijd tussen Van Steenbergen en een andere rijder om plaats 2. Zo wisselden ze een aantal keer van plek en reden ze letterlijk schouder aan schouder de hele race door. In de laatste ronde reed Van Steenbergen op de derde positie en probeerde in de laatste bocht nog langszij te gaan.

Hij finishte als derde op 0,065 seconde van plek twee. Van Steenbergen stond na beide races op de tweede plek in het dagtotaal. Met nog drie wedstrijddata te gaan staat nu 6 punten achter de nummer 1 in het kampioenschap.

De volgende race is op 29 september in Veldhoven.