Roxeanne Hazes is de publiekstrekker van 'LelySTART, maar dan anders'

Lelystad - Roxeanne Hazes is op zaterdag 12 september dé publiekstrekker tijdens 'LelySTART, maar dan anders'. De 'dochter van Dré' geeft een intiem optreden in de grote zaal van het Agora Theater.

Daarnaast zijn er verrassende rondleidingen in zowel De Kubus als in het Agora Theater, kunnen jongeren tips & tricks leren van bekende TikTokkers, ga je uit je dak in Corneel bij Minka en de 360 Tour en houdt schrijver Arthur Japin een lezing in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Roxeanne Hazes

Met haar debuutalbum ‘In Mijn Bloed’ (2017) sloot Roxeanne Hazes een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.’

[De tekst gaat verder na de video]

Twee jaar later is Roxeanne Hazes terug met nieuwe muziek. Verloofd, moeder en in een compleet andere fase van haar leven werkt Roxeanne Hazes aan haar tweede album. De eerste resultaten zijn de nieuwe single ‘Kapot’ en voorgangers ‘Mama Was Een Klootzak’ en ‘Bonnie & Clyde’. 'Moeder worden maakt me in bepaalde opzichten soft; ik word blij van verliefde mensen. Maar ik zal altijd een bepaalde boosheid en ‘fuck you’ naar het verleden houden. Dat blijf ik van me af schrijven'. Het nieuwe album is nog niet klaar. 'Muziek maken is hetgeen dat ik het liefst doe. Het vertrekpunt is het vorige album: elektronische popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje. Maar ik merk ook dat ik nog meer muzikale vrijheid claim en grenzen op zoek: van een organisch bandliedje naar een eclectische donkere popsong'. De resultaten van dit proces laat Roxeanne horen in het Agora Theater. Er is slechts beperkt plek, dus wees er snel bij.

Arthur Japin

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad heeft Arthur Japin gestrikt voor een lezing. Op zaterdag 12 september om 20.00 uur vertelt deze veelgeprezen auteur over zijn nieuwe roman Mrs. Degas, die op 1 september uitkomt.

De bieb trapt ‘LelySTART 2020, maar dan anders’ af met kindertheater. Tijdens Vrijdag Blijdag op vrijdag 11 september speelt Theater het @penstaartje om 16.00 uur de voorstelling Muizenissen, een spannende poppenvoorstelling voor kinderen van 4-8 jaar.

TikTokkers en rondleiding in Kubus

Kubus presenteert op zaterdag 12 september 'Op afstand', de leukste gratis kunstroute met dans- en muziekpresentaties, expositie, theatervoorstelling 'Mondkapje en de Wolf' én een Meet&Greet met bekende Tiktokkers: Jipzzaza, Jaseyharders en agiiii77! Tussen 13.00 uur en 15.30 uur start er ieder half uur een tour. Er is een speciale jongerentour (10-18 jaar) met de Meet & Greet met de TikTokkers en een kind & volwassenentour, waarbij je in 60 minuten door het hele gebouw wordt geleid en onderweg allerlei leuke presentaties krijgt te zien van Kubus-cursisten, docenten en amateurverenigingen.

360 Tour in Corneel met muziek

Poppodium Corneel biedt op zaterdag 12 september de Corneel 360 tour! Een exclusieve rondleiding, inclusief een spannend optreden op een bijzondere plek in het gebouw. Zowel Jasper Mook (bekend van de Beste Singer/Songwriter van Nederland) als triphopartiest Kretsch (Popronde 2020) maken hun opwachting tijdens deze tour. Als afsluiter is er een optreden van Minka in de grote zaal.

Het avondprogramma in Corneel begint om 20.15 uur met ‘Dancing on your Seat’. Met dit concept worden Lelystadse DJ’s en de dansavonden van Corneel uitgelicht. Elke dansorganisatie krijgt een uur de tijd om zijn of haar concept te presenteren. Op deze hoor je een breed spectrum aan muziekgenres, van urban hip hop tot drum and bass en van deep house tot break core. Laat je verrassen door de Lelystadse talenten en ga uit je dak op je stoel.

Agora Experience

Bezoekers ervaren een bijzonder kijkje achter de schermen tijdens Agora Experience. Al verkennend worden plekken in het pand bezocht die mensen waarschijnlijk nog niet eerder gezien hebben. Onderweg wordt genoten van leuke anekdotes, bijzondere gebeurtenissen, theatrale momenten en vooruitblikken naar het programma van het komende najaar.

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren het Agora Theater, poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties en workshops in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis. LelySTART vindt dit jaar plaats op 11 en 12 september. In verband met coronamaatregelen is aanmelden voor activiteiten verplicht. Dit kan via de website van LelySTART.