Filmtheater Lelystad vertoont 'Ema'

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont op 1 september om 19.45 uur de film 'Ema' in het Agora Theater. De film van de Chileense regisseur Pablo Larraín gaat over danseres Ema (Mariana Di Girolamo) die haar geadopteerde zoontje teruggeeft aan de instanties, maar zich bedenkt en hem nu weer terug wil.

Als adoptiekind Polo na meerdere akkefietjes wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin, staat de relatie tussen powerkoppel Gastón (Gael García Bernal) en Ema zwaar onder druk. Ook het moderne danscollectief waarvan ze een belangrijk onderdeel zijn - hij als choreograaf, zij als hoofddanseres - dreigt als gevolg hiervan uit elkaar te vallen. De platinablonde Ema laat het er niet bij zitten en smeedt een meesterplan om Polo terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper en met de hulp van haar hartsvriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.

De Chileense regisseur Pablo Larraín toonde zich al een meester in het doseren, timen en sturen van zijn publiek in zijn eerdere films over onder andere Jack Kennedy’s laatste dagen. De film ‘Ema’ past in deze reeks films die herinneringen, perspectief en receptie onderzoeken. Larraín vindt relaties opnieuw uit. Nadat in Larraíns films de disco en de burlesque centraal stonden, bedient de regisseur zich nu voor ‘Ema’ van de reggaeton. In die dans echoot de verhaallijn. Schitterend is trouwens ook de ontregelende soundtrack van elektro-componist Nicolas Jaar.

Bezoekers betalen 10,30 euro met eventuele toeslagen afhankelijk van de lengte van de film. Voor toegangsprijzen: zie ook www.agora-lelystad.nl. Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Er kunnen alleen kaarten online gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of via www.filmtheaterlelystad.nl.