Derde poging voor woningen op golfbaan

Lelystad - Unigolf wil weer een poging doen om woningen te mogen bouwen op de golfbaan in Lelystad. Men dient formeel een vergunningaanvraag in. Als de gemeente er dan niet mee instemt, moet men met goede argumenten komen.

Eerdere pogingen

Unigolf is eigenaar van de golfbaan op het Flevo Golf Resort, waar men ook woningen ontwikkelt. Al jaren loopt men tegen het probleem aan dat de golfbaan niet rendabel te krijgen is. Eind 2018 vroeg men de gemeente daarom al mee te werken aan een bestemmingsplanwijziging, waarmee men 145 woningen op de golfbaan zou kunnen bouwen. Omwonenden waren het daar niet mee eens en wethouder Janneke Sparreboom liet daarom ook weten niet mee te gaan in de plannen.

Eind 2019 deed Unigolf een poging de golfbaan te verkopen aan de gemeente. De gemeente liet weten de baan wel over te willen nemen, maar er niet voor te willen betalen. Bij dat idee zou de golfbaan namelijk plaatsmaken voor openbaar groen en daarvan is het gewoon dat dat aan de gemeente om niet wordt overgedragen. Ook liet de gemeente toen wederom weten niet mee te willen werken aan woningbouw op de golfbaan.

Derde poging

Onder het motto ‘Driemaal is scheepsrecht’ doet Unigolf nu een derde poging. Dit keer zegt men dat de bewonersvereniging van Flevo Golf Resort achter de plannen staat om er 145 woningen te bouwen.

Het steekt Unigolf dat eerder door de gemeente niet zou zijn aangegeven waarom men niet in wil stemmen met de plannen. Daarom doet men nu een formele vergunningsaanvraag, die volgens Unigolf alleen op planologische gronden kan worden geweigerd.