MHC Flevoland introduceert OldStars walking hockey voor 55-plussers

Dronten - Onder het motto 'een leven lang hockey' en 'nooit te oud om te leren' start MHC Flevoland in Dronten vanaf 9 september met walking hockey. Dit is de wandelvariant van hockey gericht op iedereen van 55 jaar en ouder.

MHC Flevoland biedt hiermee ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Sporten zonder blessuregevaar

OldStars walking hockey is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. Een ervaren trainster met een achtergrond in fysiotherapie verzorgt de trainingen. Ervaring met hockey is voor deelnemers niet nodig. Naast het sportieve element voor een gezonde leefstijl speelt ook de sociale interactie een belangrijke rol. Het Nationaal Ouderenfonds heeft deze variant op het reguliere hockey geïntroduceerd.

Drie gratis kennismakingstrainingen

MHC Flevoland biedt geïnteresseerden drie gratis kennismakingstrainingen voor walking hockey aan. De trainingen vinden plaats op de woensdagochtenden van 9.30 tot 10.30 uur op het waterveld van MHC Flevoland. Deelnemers sluiten de training af met koffie of thee.

Verdere informatie over OldStars walking hockey is beschikbaar op de website van MHC Flevoland. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar Walkinghockey@mhcflevoland.nl.