Wethouder Van Noort sluit succesvolle weken Summer's Cool in Lelystad af

Lelystad - Wethouder Madelon van Noort heeft vrijdag 14 augustus in sportcentrum De Koploper de laatste week van het project Summer’s Cool in Lelystad afgesloten.

Het project is voor jongens en meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. In totaal hebben tachtig kinderen verdeeld over vier weken in een vijfdaagsprogramma kennisgemaakt met sport, bewegen, kunst, cultuur en educatie.

Onmisbaar project

Summer’s Cool is al jaren een onmisbaar project in de stad. Het programma wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus en FlevoMeer Bibliotheek. Samen met meer dan vijftien (sport)partners is een gevarieerd aanbod tot stand gekomen. Zo hebben de deelnemers kennisgemaakt met voetbal, atletiek en handboogschieten. Ook jumpen bij Jumpsquare, een bezoek aan de Zeekadetten Lelystad, gezonde bonbons maken, muziek produceren en t-shirts bedrukken stonden op het programma.

Kennismaken en samenwerken

Naast actief bezig zijn, gaat ook elk jaar aandacht uit naar kennismaken en samenwerken. 'We vinden het ook belangrijk dat de kinderen tijdens het project elkaar leren kennen en nog meer leren samenwerken. Wellicht ontstaan zo ook weer nieuwe vriendschappen. Het project draagt daarom echt op verschillende vlakken bij aan de ontwikkeling van de jonge inwoners van de stad en onze toekomst,' vertelt Sofiane Ben Saad, buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad.

Spetterende afsluiting

De spetterende afsluiting vond plaats in zwembad De Koploper en daarna gezamenlijk in de sporthal. Daar was wethouder Madelon van Noort ook aanwezig om de tassen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur uit te delen. Ook stelde zij diverse vragen aan de kinderen. Wethouder Madelon van Noort: 'Ik word heel blij van het enthousiasme van de kinderen en de mogelijkheid die geboden wordt om op deze manier bezig te zijn met sport, kunst, cultuur en educatie.'

Ook de kinderen van de laatste week waren enthousiast. Melody (11 jaar) vertelt: 'In vijf dagen hebben we heel veel activiteiten gedaan. Ik heb kennisgemaakt met voetbal en judo. Ook heb ik leren samenwerken en twee vrienden gemaakt. Het was echt een super leuke week.'