Belangrijkste speler in ‘Koerikoeloem’ is de wind

Lelystad - In landschapskunstwerk Aardzee van Piet Slegers in Zeewolde vindt zaterdag 5 september twee keer de muziektheatervoorstelling ‘Koerikoeloem’ van Miranda Driessen plaats.

Gebaseerd op gedicht

In een klankinstallatie van windharpen brengen zangers en muzikanten de compositie ten gehore die gebaseerd is op het gedicht ‘Koerikoeloem’ van Tjitske Jansen.

‘Koerikoeloem’ wordt uitgevoerd door acht solostemmen, een Japanse sho en een blokfluittrio, maar de belangrijkste speler is de wind, die een klankinstallatie van acht aeolische harpen tot klinken brengt.

Instrumenten zingen

De voorstelling wordt in de open lucht gespeeld in de speciaal hiervoor gebouwde klankinstallatie van geluidskunstenaar Jan Heinke uit Dresden. De wind laat deze wonderlijke instrumenten als het ware zingen: een voortdurend wisselend klankveld van ijle, onwereldse klanken. De voorstelling word gespeeld tussen en rondom het publiek. Afhankelijk van de plek waar iemand zit zijn andere aspecten van het gedicht te beluisteren.

Volledig coronaproof

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland voor het Land Art Weekend in juni 2020, maar kon niet doorgaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De voorstelling is nu volledig coronaproof gemaakt; de scenografie is zo aangepast dat publiek en muzikanten anderhalve meter afstand kunnen houden.

De eerste voorstelling begint om 15.00 uur, de tweede om 17.00 uur. Tickets voor ‘Koerikoeloem’ zijn te koop in de Ticketshop van de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).