Filmtheater Lelystad vertoont klassieker ‘The Shawshank Redemption’

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 25 augustus om 19.45 uur de beroemde klassieker ‘The Shawshank Redemption’ in de bioscoop van Agora.

Veel corruptie

Het verhaal speelt zich af in de Shawshank gevangenis. Onder bewakers en gevangenen is er veel corruptie. Een bankier wordt tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. Na een moeilijk begin in de gevangenis raakt hij bevriend met zijn medegevangenen.

25-jarig jubileum

De film viert haar 25-jarig jubileum en wordt om die reden heruitgebracht. De film is gebaseerd op een kort, boeiend verhaal van Stephen King. Frank Darabont (‘The Green Mile’, ‘The Majestic’, ‘The Mist’) maakte deze boeiende film die zeven Oscarnominaties kreeg, maar er geen enkele wist te verzilveren. In de hoofdrollen Tim Robbins (‘Mystic River’, ‘Dark Waters’, ‘A Perfect Day’) en Morgan Freeman (‘Million Dollar Baby’, ‘Deep Impact’, ‘Driving Miss Daisy’, ‘Inviticus’).

Cultfilm

De film is inmiddels een cultfilm. Bij de premiere in 1994 werd hij niet goed ontvangen en er kwamen weinig bezoekers. Dat is na 25 jaar drastisch veranderd. De film is nu de beste allertijden (IMDB-lijst) en kent miljoenen fans over de hele wereld. De gevangenis in Ohio is inmiddels een bedevaartsoord. Het is een steengoed verhaal, er wordt tot in de bijrollen fantastisch gespeeld en er is een mooie spanningsopbouw. De dialogen zijn strak. Filmtheater Lelystad vertoond de film eenmalig.