Zuiderzeeronde gaat toch niet door

Dronten - De opnieuw geplande Zuiderzeeronde op 5 september kan toch niet doorgaan. Dit heeft de organisatie met spijt moeten besluiten nadat recent het definitieve bericht kwam dat de politie geen ondersteuning kan bieden voor een veilig verloop van het wielerevenement.

Klassieker

De Zuiderzeeronde bestaat uit een wedstrijd (klassieker) voor junioren en voor elites/beloften onder auspiciën van de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek en de KNWU met start en finish in Dronten.

Nadat de Zuiderzeeronde door de KNWU begin juli opnieuw op de wielerkalander was gepland, na de eerdere afgelasting in april in verband met de coronaproblematiek, heeft de organisatie onmiddellijk de organisatie van de wielerwedstrijden weer opgepakt en ook politieondersteuning aangevraagd. De politie bleek echter op deze termijn de ondersteuning niet meer te kunnen inplannen.

Niet kunnen waarborgen

Ondanks goede voornemens en vijf weken van intensieve voorbereiding om het evenement coronaproof te organiseren heeft de organisatie moeten concluderen dat zonder politiebegeleiding de veiligheid van de renners en alle betrokkenen en vrijwilligers bij de wedstrijden niet te kunnen waarborgen.

De organisatie hoopt nu in 2021 de 9e editie van dit wielerevenement te kunnen organiseren.