IJsselmeer Challenge kent dit jaar alternatieve en virtuele versie

Lelystad - De IJsselmeer Challenge, de charity ride voor het Fonds Gehandicaptensport die elk jaar in augustus wordt gehouden, kent dit jaar een alternatieve en virtuele editie. Dit omdat het evenement niet in zijn ‘normale’ vorm kan worden gehouden.

Unieke toertocht

De IJsselmeer Challenge is een unieke toertocht waarbij de inspanningen van de deelnemers er ook voor zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten. Vorig jaar werd er door de 1.200 deelnemers ruim 70 duizend euro bij elkaar gefietst voor Fonds Gehandicaptensport. Om in dit voor iedereen moeilijke jaar de sporters met een handicap te blijven steunen is besloten om een alternatieve en een virtuele editie te houden.

Verschillende startplaatsen

Op zondag 13 september kan er deelgenomen worden aan de Alternatieve IJsselmeer Challenge, een toertocht van 180 kilometer om het Markermeer. Er zijn verschillende startplaatsen waar opgestapt kan worden, zodat er maximaal 250 deelnemers per startplaats zijn. Deelname kost vijftien euro en inschrijven kan via de site van het evenement. Voor deelnemers die al waren ingeschreven voor de IJsselmeer Challenge 2020 is deelname gratis.

Rondje IJsselmeer

Voor wie toch het uitdagende ‘rondje IJsselmeer’ wil afleggen is er in de maand september de mogelijkheid deel te nemen aan een virtuele editie. Met echt gereden kilometers kan er met een eigen route 350 kilometer worden afgelegd. Deelname aan de Virtuele IJsselmeer Challenge kost twaalf euro. Na afloop ontvangen de deelnemers een medaille en een Finishers Certificaat. Inschrijven voor deze editie kan ook via de site van het evenement.