KNRM Reddingstation Lelystad beleeft druk jaar

Lelystad - 2020 is een druk jaar voor KNRM Reddingstation Lelystad. Tot 4 augustus is de Bert en Anneke Knape, de reddingboot van KNRM Lelystad, al 55 keer uitgevaren om hulp te bieden aan schepen in de Lelystadse wateren. Dat is meer dan in geheel 2015, het tot nu toe drukste jaar voor het reddingstation. In heel 2015 werd 53 keer uitgevaren.

KNRM station Lelystad merkt dat het drukker is op het water dan voorgaande jaren. Vanwege de coronacrisis vieren meer mensen in Nederland én op het water vakantie. Schepen die jaren niet gevaren hebben, gaan weer het water op, wat leidt tot veel alarmeringen door schepen met motorpech. De Marker Wadden zijn een trekpleister die veel watersporters aantrekt, en dus ook voor meer verkeer op het Markermeer zorgt. Ook het mooie weer van de afgelopen weken lokt veel mensen naar het water.

De afgelopen twee weken is de KNRM Lelystad bijna dagelijks uitgevaren om hulp te bieden aan schepen in nood. Gelukkig betrof het in de meeste gevallen lichte schade en konden de schepen veilig naar één van de Lelystadse havens terug gebracht worden.