IJsselmeer Challenge krijgt dit jaar een Alternatieve en een Virtuele editie

Lelystad - Elk jaar vindt in augustus de meest Hollandse fietsuitdaging, de IJsselmeer Challenge, plaats als charity ride voor Fonds Gehandicaptensport. Helaas is het dit jaar niet mogelijk de IJsselmeer Challenge in haar ‘normale’ vorm te organiseren. Daarom is ervoor gekozen een Alternatieve en een Virtuele editie te organiseren.

De IJsselmeer Challenge stond dit jaar gepland in augustus. Een unieke toertocht waarbij de inspanningen van de deelnemers er ook voor zorgen dat mensen met een beperking kunnen sporten. Vorig jaar werd er door de 1200  deelnemers ruim 70 duizend euro bij elkaar gefietst voor Fonds Gehandicaptensport. Om in dit voor iedereen moeilijke jaar de sporters met een handicap te blijven steunen is besloten om een Alternatieve en een Virtuele editie te organiseren.

Alternatieve editie

Op zondag 13 september kan er deelgenomen worden aan de Alternatieve IJsselmeer Challenge, een toertocht van 180 km om het Markermeer. Er zullen verschillende startplaatsen zijn waar opgestapt kan worden, zodat er maximaal 250 deelnemers per startplaats zijn. Was je nog niet ingeschreven voor de IJsselmeer Challenge 2020? Voor 15 euro kan je je inschrijven om alsnog mee te doen aan de Alternatieve IJsselmeer Challenge. Voor deelnemers die al waren ingeschreven voor de IJsselmeer Challenge 2020 is deelname gratis. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij zich ook inspannen om geld op te halen voor de sporters met een handicap.

Virtuele editie

Voor wie toch het uitdagende ‘rondje IJsselmeer’ wilt afleggen is er in de maand september de mogelijkheid om deel te nemen aan een Virtuele editie. Met echt gereden kilometers kan er met een eigen route 350 km worden afgelegd. Deelname aan de Virtuele IJsselmeer Challenge kost 12 euro. Deelnemers krijgen na afloop een medaille en Finishers Certificaat opgestuurd.

Inschrijven voor beide edities kan via: www.ijsselmeerchallenge.nl