'De Laatste Dag', een detective van Lelystadse bodem

Lelystad - Job Veldhuis en Paul Hoekstra, twee Lelystadse schrijvers, legden de afgelopen maanden de laatste hand aan De Laatste Dag, het tweede boek in de detectiveserie 'Inspecteur Vos'. Woensdag verscheen het boek online en in lokale boekhandels.

De Laatste Dag gaat over Valentijn D’Ambrosio, een Vlaamse acteur uit de bekende Belgische serie De Laatste Dag. Valentijn verblijft vanwege het filmen van een speelfilm in Nederland. Alles lijkt zijn gangetje te gaan tot hij op een dag wordt gevonden in zijn badkamer. Uit zijn rug steekt een mes. Moord. Aan inspecteur Vos, een eigengereide detective met een voorliefde voor complexe koffie en dito moordzaken, de taak om de zaak op te lossen.

De detective is het tweede boek dat de schrijvers uitbrengen. Het eerste boek, Inspecteur Vos, werd vorig jaar gepubliceerd en smaakte naar meer. ‘Toen hadden we de smaak echt te pakken,’ aldus Paul Hoekstra. Hij wordt aangevuld door zijn collega: ‘Afgelopen maand hebben we wel keihard moeten doorwerken om dit boek te kunnen publiceren, maar het resultaat mag er zijn.’

Op de vraag of er een derde boek in de reeks zal verschijnen, wordt instemmend geknikt. ‘We hebben zelfs al een idee, maar we gaan nu eerst even genieten van een vakantie'.

Inspecteur Vos is verkrijgbaar via onder andere bol.com, Amazon en lokale boekhandels.