Politiek wandelt met Dorpsbelangen door Swifterbant

Swifterbant - Afgelopen winter maakte een deel van het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant nog een fietstocht met burgemeester Gebben door het dorp, deze zomer was het de beurt aan de politiek om samen met Dorpsbelangen op pad te gaan. Wandelend dwars door en rond het dorp dit keer, want dat geeft meer de gelegenheid tot een goed gesprek.

Het is een goed gebruik dat Dorpsbelangen Swifterbant overlegt met de politieke partijen van de gemeenteraad van Dronten over allerlei zaken die spelen in het dorp. De coronacrisis heeft dit de laatste maanden erg lastig gemaakt, want vergaderen in een zaaltje was er natuurlijk maandenlang niet bij. Daarom besloot Dorpsbelangen aan de wandel te gaan om zo op een lichtvoetige manier heel veel onderwerpen de revue te laten passeren die belangrijk zijn voor het dorp. 'Alle politieke partijen die de uitnodiging van Dorpsbelangen ontvingen om te gaan wandelen, reageerden direct enthousiast en de planning was dan ook snel gemaakt', zegt Sandra Nobel van Dorpsbelangen.

Geen onderwerp werd geschuwd

Tijdens wandelingen van steeds twee uur per keer werd stil gestaan bij alle actuele, mooie, leuke, soms ingewikkelde en soms ook gevoelige onderwerpen die spelen in en om Swifterbant. Nobel: 'Geen onderwerp werd geschuwd: wonen, werken, winkels, sporten, bouwen, jongeren, ouderen, natuur, de toekomst, belangen, burgerparticipatie, sterke punten en verbeterpunten'.

'Het ene raadslid kent ons dorp beter dan het andere, maar allemaal gaven zij aan bijzonder blij te zijn om op deze manier rond te kunnen kijken in het dorp. Swifterbant is niet alleen een mooi en gezellig dorp, duidelijk werd ook wel dat er ongelofelijk veel gebeurt in ons dorp. Er wordt veel georganiseerd, gedaan en geregeld door onder andere vrijwilligers en dat werd goed zichtbaar tijdens de wandeltochten'.

Voor herhaling vatbaar

'Het was interessant om te zien hoe ieder raadslid dat meeliep met eigen interesses, kennis en kunde naar ons dorp kijkt. Het bestuur van Dorpsbelangen Swifterbant hoopt natuurlijk net als iedereen dat corona snel verdwijnt, maar deze manier van het voeren van gesprekken mag wat ons betreft zeker blijven en in ieder geval jaarlijks terugkeren'.