'Start met hardlopen' beweegt inwoners om te gaan sporten

Lelystad - Sportbedrijf Lelystad en RAF Sport Lelystad organiseren vanaf maandag 17 augustus ‘Start met hardlopen’. Het hardloopprogramma is voor volwassenen van 18 tot 54 jaar, die willen werken aan een gezonde(re) leefstijl én andere mensen willen ontmoeten.

 

Waarom hardlopen?

Hardlopen is goed voor de mentale en geestelijke gezondheid. Het heeft positieve effecten op onder meer het uithoudingsvermogen en spierkracht. Verder zorgt hardlopen voor minder stress en verlaagt het ook nog eens de kans op ziekten, zoals kanker. De combinatie tussen een gezond lichaam en vitale geest helpen een mens beter te functioneren in het dagelijks leven.

Groepstraining en zelfstandig trainen

De deelnemer loopt drie keer per week hard. Er is één groepstraining en men voert zelf twee zelfstandige trainingen uit. De groepstraining vindt plaats onder begeleiding van gecertificeerd leefstijlcoach Sandra Wildeman van RAF Sport Lelystad. Tijdens de trainingen leert men meer over de juiste looptechniek, ademhaling en over het voorkomen van blessures.

Aanmelden

Op maandag 17 augustus start Wildeman om 20.30 uur met de eerste training vanaf MFA Zuiderzee (Waddenlaan 1). Het 10 weken durende programma kost 49 euro per deelnemer. In totaal zijn er maximaal 15 plaatsen per groep. Aanmelden kan via de website www.sportbedrijf.nl/hardlopen