Werkzaamheden Anthony Fokkerweg liggen op schema

Lelystad - Het werk voor de Anthony Fokkerweg ligt op schema. Bouwbedrijf Heijmans begint na de zomer met de werkzaamheden bij de Meerkoetenweg en Talingweg. Bij de Meerkoetenweg komt een rotonde die de nieuwe aansluiting op de A6 met de bestaande Anthony Fokkerweg verbindt. Later dit jaar wordt ook de Talingweg op de nieuwe situatie aangesloten.

Het weg- en fietsverkeer krijgt te maken met enige verkeershinder.

Werkzaamheden Meerkoetenweg

Om de bestaande Anthony Fokkerweg door te trekken naar de nieuwe aansluiting is het nodig om de grond eerst voor te belasten met zand. Vanaf half augustus tot half september wordt het zand per schip via de Lage Vaart aangevoerd. Het bouwverkeer brengt het zand naar de juiste plek via het nieuwe viaduct over de A6. Bij het oversteken van de Meerkoetenweg moet het bouwverkeer voorrang verlenen aan het normale wegverkeer en de fietsers op de Meerkoetenweg.

Aanleg rotonde

Half september tot eind oktober legt Heijmans de rotonde bij de Meerkoetenweg aan. De Meerkoetenweg blijft open voor het verkeer. Via een tijdelijke weg (bypass) langs de werkzaamheden rijdt het verkeer over de Meerkoetenweg. Ook het fietspad wordt verlegd, zodat fietsers ongehinderd door kunnen fietsen. Tijdens de werkzaamheden zijn er verkeersregelaars ter plaatse.

Werkzaamheden Talingweg

Half augustus beginnen de werkzaamheden bij de Talingweg. De Talingweg wordt aangepast zodat deze aansluit op de nieuwe situatie. Fietsverkeer vanaf het Larserpad naar de Talingweg gaat voor een periode van 2 maanden over de rijbaan fietsen. Het fietspad ter plaatse is dan buiten gebruik. De Anthony Fokkerweg is voor het wegverkeer in beide richtingen open. Er geldt wel een maximum snelheid van 30 km/u. Begin oktober wordt de Anthony Fokkerweg verlegd. Het weg- en fietsverkeer wordt dan via een bypass door de berm geleid.

Afsluiting Anthony Fokkerweg

Op maandag 2 en dinsdag 3 november is de Anthony Fokkerweg tussen de aansluiting Albert Plesmanlaan en de Talingweg dicht voor alle verkeer. De bedrijven en circuits van de Talingweg zijn dan niet bereikbaar.

Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden.