Lelystedelingen maken kans op een gratis Energie Prestatie Advies

Lelystad - De gemeente en het Energieloket Lelystad helpen inwoners van Lelystad bij het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Een van de mogelijkheden is het laten maken van een Energie Prestatie Advies (EPA-ad) voor uw woning. Vanaf 1 augustus maakt u kans op het winnen van een gratis Energie Prestatie Advies.

Veel woningen lekken onnodig energie, bijvoorbeeld via de ramen, de vloer, dak of gevel. Het laten maken van een Energieprestatie Advies (EPA-advies) voor uw woning kost gemiddeld 600 euro.  Een speciale EPA-adviseur komt dan bij u thuis en kijkt naar de isolatie, verwarming en ventilatie in uw woning. Ook kijkt deze naar de apparatuur voor het verwarmen, ventileren en de warmwatervoorziening van uw huis. Op basis hiervan wordt een rapport opgesteld. Daarin staat wat u in uw specifieke geval kunt doen om energie te besparen, hoeveel deze maatregelen kosten en op welke termijn u de investeringen kunt terugverdienen. De EPA-adviseur volgt vanzelfsprekend de richtlijnen die volgens de branchevereniging zijn gesteld voor Corona-veilig werken.

Inwoners van Lelystad kunnen vanaf 1 augustus een gratis Energie Prestatie Advies winnen door het beantwoorden van de slogan 'Mijn woning verdient een Energie Prestatie Advies, omdat...'. Uit de aanmeldingen wordt een winnende slogan gekozen die het meest past  bij energiebesparing.

Informatie over het meedoen met prijsvragen en andere acties staan op: www.energieloketflevoland/gemeente/lelystad