Kunstwerk 'Grijpende Vormen' in centrum Dronten beschadigd

Dronten - Het kunstwerk 'Grijpende Vormen', dat al sinds 1980 in het centrum van Dronten staat, is beschadigd geraakt. Door een scheur in het beton is het risico te groot om het kunstwerk te laten staan.

Dinsdagmorgen heeft Kunstwacht een poging gedaan om de scheur in het beton van het kunstwerk te repareren. Het idee was om twee gaten in het onderste element te boren en daar metalen staven in te zetten om zo het betonnen element te verstevigen. Bij het boren van het eerste gat bleek dat het koelwater aan twee kanten uit het beton kwam. Dit betekent dat de scheur het betonnen element volledig in tweeën heeft gespleten.

Deze schade kan niet met een metalen staaf gerepareerd worden. Omdat het gescheurde element het onderste element is van het kunstwerk en het element verbonden is met de fundering van het kunstwerk, is het niet mogelijk om het kunstwerk te laten staan. Het risico is te groot. De kunstwacht zal het kunstwerk meenemen naar de eigen werkplaats en onderzoeken welke mogelijkheden voor reparatie er zijn.

Het kunstwerk ‘Grijpende Vormen” van Sjra (Gerardus) Schoffelen is een van de oudste kunstwerken in een openbare ruimte in de gemeente.