CDA-raadslid Berghorst in opspraak vanwege illegaal huisvesten arbeidsmigranten

Dronten - Het Dronter CDA-raadslid Brenda Berghorst is in opspraak geraakt vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in een schuur op het erf van haar boerenbedrijf. De werknemers wonen daar in caravans. Berghorst heeft hier geen vergunning voor aangevraagd.

Berghorst stelde onlangs nog in de gemeenteraad nieuwe regels op om de leefomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren.

Volgens het raadslid, dat sinds maart een uitzendbureau runt dat een aantal buitenlandse werknemers aan werk helpt, wonen zes van hen tijdelijk in de schuur vanwege de coronacrisis. In hun normale woonruimte zouden ze geen anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Berghorst erkent tegenover Omroep Flevoland dat de illegale huisvesting op gespannen voet staat met raadslidmaatschap en de aandacht die haar partij in Dronten vraagt voor betere leefomstandigheden voor arbeidsmigranten. De corona-uitbraak zou Berghorst voor het blok hebben gezet. 'Het werk moet worden gedaan en de werknemers moeten ergens wonen'.

Het aanvragen van een vergunning zou volgens het raadslid te lang duren. Bij de caravans staan wel brandblussers.

Er is een klacht ingediend bij de gemeente. Volgens een woordvoerder komen er zo snel mogelijk controles.