Filmtheater Lelystad vertoont 'Les plus belles Annees d'une Vie' (trailer)

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 11 augustus om 19.45 uur de Franse liefdesfilm 'Les plus belles Annees d'une Vie' in het Agora Theater.

Een ex-autocoureur is inmiddels ver in de 80 en goeddeels verzonken in herinneringen. Vaak denkt hij aan de vrouw met wie hij in de jaren 60 een eerst onzekere maar later grote liefde beleefde. Zijn zoon probeert zijn vader te herenigen met de vrouw van wie hij nog vaak droomt. Dan ontmoeten ze elkaar weer, eerst onwennig maar dan springen de vonken over.

Un Homme et une Femme

In 1966 maakte regisseur Claude Lelouch de beroemde film Un Homme et une Femme met Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimee. De film won de Gouden Palm van Cannes. Nu zijn de geliefden terug in deze film. Lelouch is inmiddels 83 jaar, Trintignant 89 en Aimee 88. En de heerlijk sentimentele muziek is nog steeds van Francis Lai.

Een zoet vervolg

Les plus belles Annees d’ une Vie is een zoet vervolg op de film van 1966. Geestig en sterk in acteren van beide hoofdrolspelers. Dit vervolg gaat over liefde die niet uitdooft en de tand des tijds. Het is een hymne aan het leven, meesterlijk door Lelouch geregisseerd.

Bezoekers betalen 10,30 euro met eventuele toeslagen afhankelijk van de lengte van de film. Donateurs van Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Kaarten uitsluitend bestellen online via www.agora-lelystad.nl. Meer informatie via www.filmtheaterlelystad.nl.