Filmtheater Lelystad vertoont 'A Perfectly Normal Family'

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont op dinsdag 4 augustus om 19.45 uur de film ‘A Perfectly Normal Family’ in het Agora Theater in Lelystad.

 

In het Deense familiedrama hebben de elfjarige Emma (weergaloos gespeeld door Kaya Toft Loholt) en haar tienerzus Caroline (Rigmor Ranthe) een rimpelloze jeugd. Tot hun vader Thomas (Mikkel Boe Følsgaard, speelt zowel Thomas als Agnete) op een pizza-avond zegt dat hij als vrouw door het leven wil gaan. De meiden barsten in huilen uit, maar zijn beslissing is onherroepelijk: de hormoonbehandelingen en een vaginaplastiek staan al in de agenda. Na de eerste gezinstherapie wil Thomas graag Agnete genoemd worden. Caroline accepteert al snel dat ze nu twee moeders heeft. Maar Emma voelt zich verraden en is bang haar vader kwijt te raken.

Tijdens een tripje naar Mallorca ziet Emma dat Agnete opeens borsten heeft. En op een feestje wordt Emma gepest. 'Is het waar dat je vader zijn lul eraf heeft gehakt?', gniffelen haar vriendjes. Waarna ze zich in een coma drinkt, om alle ellende te vergeten en haar haat jegens Agnete te ventileren.

Absurde en pijnlijke situaties

Het zijn absurde en pijnlijke situaties als deze waarmee Reymann Emma’s innerlijke worsteling op grappige, wrange, maar altijd integere wijze weet te vangen. Zo is ‘A perfectly normal family’ een treffend geobserveerd portret geworden van een familie in crisis.

Winnaar VPRO Big Screen Award

Als klein meisje groeide cineaste Malou Reymann op met een vader die vrouw wilde worden. Nadat de Deense afstudeerde aan de National Film & TV School in Engeland, kon haar debuutfilm ‘A Perfectly Normal Family’ maar over één onderwerp gaan: transgenderiteit. Reymann, die ook het scenario schreef en zich daarbij deels baseerde op haar eigen ervaringen, treft steeds de juiste toon in deze dan weer grappige, dan weer wrange, maar altijd levensechte familiegeschiedenis. Winnaar van de VPRO Big Screen Award op IFFR 2020.

Bezoekers betalen 10,30 euro met eventuele toeslagen afhankelijk van de lengte van de film. Donateurs van het Filmtheater Lelystad hebben 2 euro korting. Zowel bezoekers als donateurs ontvangen bij aanvang van de film gratis een kop koffie/thee. Er kunnen alleen kaarten online gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of via www.filmtheaterlelystad.nl.