Noordelijk deel winkelcentrum De Gordiaan tegen de vlakte

Lelystad - Het noordelijk deel van winkelcentrum De Gordiaan in het stadshart van Lelystad is niet meer. Het deel van de Waagpassage 3 tot en met 25, waar als laatsten snackbar De Lekkerbek en Toko Sindjaja waren gevestigd, is nu ook gesloopt.

Het is het laatste stuk van de Gordiaan dat gesloopt moest worden om plaats te maken voor de ontwikkeling van het nieuwe Theaterkwartier.

De materialen die vrijkomen bij de sloop worden zoveel mogelijk hergebruikt. De afrondende werkzaamheden duren naar verwachting tot eind augustus.

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Theaterkwartier

De plek wordt onderdeel van een levendig woon- en uitgaansgebied met onder architectuur gebouwde appartementen, horeca en een bioscoop. Naar verwachting start de bouw van de 1e fase van het Theaterkwartier in het derde kwartaal van dit jaar.

Voor de bioscoop, met restaurant en grand café, is al een exploitant gevonden. De bioscoop krijgt ruime, comfortabele stoelen, veel beenruimte en de mogelijkheid om eten en drinken mee te nemen in de zaal. Ook wordt de bioscoop rolstoeltoegankelijk.

Toko Sindjaja is verhuisd 

Toko Sindjaja is het laatste bedrijf dat moest wijken voor het Theaterkwartier. De Indonesische toko is verhuisd naar Waagpassage 49-51 en opent daar in de eerste week van augustus haar deuren.

Snackbar De Lekkerbek sloot in november vorig jaar na 42 jaren definitief de deuren.